FOTO: Održana prva izložba radova sa umjetničkih radionica žena sa invaliditetom

0
668

Ponosne na maštovitost i kreativnost,  na umjetničko zanatstvo oblikovanja ručno pravljenog nakita od hladnog porcelana, na heklane torbice, čestitke, dekupaž na staklu i platnu, iznenađene skrivenim vještinama slikanja akrilnim i uljanim bojama, te opčinjene  šivenjem platnenih ukrasnih kesica i keceljica, spakovale smo svoje malo blago u veliku izložbu koju smo pokazale u Sportskom centru ”Morača”, saopšteno je iz Udruženja multiple skleroze Crne Gore.

Organizacija žena Crne Gore bila je domaćin velikog druženja  žena  u susret osmom martu. Tim povodom organizovano je druženje u restoranskom dijelu čuvene “Morače”.

Njihova izložba je plijenila raznovrsnošću, a simboličnim cijenama omogućili su i uspješnost prodaje.

“Ipak, posebno smo sretne što smo mogle  da prijateljima našega Udruženja multiple skleroze Crne Gore poklonimo slike koje je oslikala naša Milodarka Pavićević Gaga, heklane rukotvorine naše Branke i Suzane, keceljice naše Sanje, Ivanine i Milenine podmetače, Tanjine slike različitih kombinovanih tehnika.  Neprocjenjiva je vrijednost svih ručnih radova  koji su nastali u našim umjetničkim radionicama jer su rađeni strpljenjem u kojem se utkala ljubav i maštovitošću kojom smo protkale prostor i vrijeme prelijepog druženja”, istakle su članice Udruženja.

Katalog naših radova privukao je pažnju velikog broja prisutnih koji su imali prilike da čuju od dama kako su pravile raznobojno i raznovrsno cvijeće od hladnog porcelana, izlijevale slike od vrućeg silikona, heklale tašnice, pravile broševe od sjajnog gumiranog filca, šivale i ukrašavale ukrasne platnene kesice za aromatčno bilje i oslikavale platnene keceljice.

“Pored divnih dama iz Organizacije žena Crne Gore, Anke Žugić i Anike Vukčević  Žugić, izložbu su svojim prisustvom podržali i prijatelji  Udruženja multiple skleroze Crne Gore iz Ministarstva kulture Crne Gore, Marija Mrvaljević i Dražen Blažić, državni sekretar  Ministarstva  kulture”, zaključili su iz Udruženja multiple skleroze Crne Gore.