Počeo projekat Umjetničke radionice za žene sa invaliditetom: Talentovane dame izrađuju nakit, suvenire,…

0
534

Udruženje multiple skleroze Crne Gore sprovodi projekat UMJETNIČKE RADIONICE ZA ŽENE SA INVALIDITETOM, koji je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore.

“Ovim projektom okupili smo naše članice, ali i zainteresovane žene i djevojke sa invaliditetom da zajedno stvaramo u toplom prostoru našega Udruženja. Akademski slikar, Vjekoslav Bojat vodi radionice slikanja, a uporedo se odvijaju i radionice izrade nakita, broševa i suvenira s jasnom porukom da ćemo i ovim projektnim aktivnostima dokazati našu kreativnost u slikanju različitim tehnikama i na različitim materijalima, ali i vještine u izradi tradicionalnih predmeta od vune, svile, čipke, pamuka, filca, drveta i papira”, istakli su iz Udruženja multiple skleroze CG.

Kreativnim radionicama doprinose, ne samo dodatnoj edukaciji u novim vještinama, već afirmišu druženje, a kroz druženje sve se lakše podnosi.

“Ovim projektom afirmišemo i kulturni potencijal naših članica i svih zainteresovanih žena i djevojaka sa invaliditetom koje imaju namjeru da nam se pridruže. Od marta mjeseca počinjemo i sa radionicama haiku poezije i kraćih proznih zapisa u formi pjesme u prozi. Doprinijećemo razvoju kulture, kreativnih vještina, načinu razmišljanja i kulturnog izražavanja radi izgradnje vlastite kulture i aktivnog učešća u organizovanju kulturnih dešavanja u lokalnoj zajednici”.

Tokom radionica planiraju predstavljanje svih gradova u Podgorici i na Žabljaku.